Snabbfakta Defqon.1
Datum:
24-26 juni 2016
Plats:
Biddinghuizen, Nederländerna
Antal besökare:
ca 65 000
Genre:
Hardstyle, Hardcore, Rawstyle (bland annat)
Pris festivalbiljett:
ca 1400kr
Pris paketresa (biljett + resa):
3395 SEK hos Coretours. Läs mer om innehållet i Coretours resepaket. Biljetterna släpps den 19 Mars 13:00.
Pris endast bussresa: 2195 SEK hos Coretours

Defqon.1 är en musikfestival som en gång om året hålls i Nederländerna och i Australien. Denna sida kommer att belysa Defqon. 1 i Nederländerna. Även om fokus främst ligger på musikgenren hardstyle så finns flertalet andra stilar så som hardcore, hardtrance, frenchcore, terrorcore, early hardstyle, rawstyle, industrial hardcore och euphoric hardstyle.

Defqon 1 är flaggskeppet inom alla hardstylefestivaler. Det är världskänt för de fantastiska scenerna, den otroliga line-up:en som håller hög standard år efter år, och inte minst för festivalens atmosfär. Arrangörer för denna festival är Q-dance, vilka är kända för att inte hålla tillbaka när det kommer till att maximera allt inför deras kära Defqon 1 festival.

Defqon 1 är en tredagsfestival som startar på fredagen med en show kallad ”The Gathering” som brukar hållas i två enorma tält precis innanför festivalområdet. Denna fest har endast ni med weekend-biljetter tillgång till. Lördagen är sedan festivalens huvuddag, då ni som valt regular-biljetter får tillträde. Festivalen brukar öppna omkring 11:00 och då får alla för första gången gå in på festivalområdet och se de mäktiga scenerna. DeDefqon 2013 som har weekend-biljetter kan här gå mellan festivalområdet och campingområdet, medan de med regular-biljetter endast har tillträde till festivalområdet. Om ni väljer att resa med Coretours till Defqon 1 kommer ni ha en riktigt bra campingställe tillsammans med alla andra resenärer i nära anslutning till entré, toalett/dusch och tokenmaskin. Stämningen på campingen är minst lika härlig (om inte bättre) som på festivalområdet, så gå inte och lägg er för tidigt – ni kan inte missa efterfesten bland tälten!

Lördagens festival slutar med en riktigt spektakulär show. Hur trötta ni än må vara, missa inte denna show! Efter detta får de med regular-biljetter lämna området, medan weekend-resenärerna festar vidare i de stora tälten utanför området på ”The Afterparty”. Söndagen sedan är den sista dagen på Defqon 1 och kommer hålla igång mellan 11:00-23:00. Föregående år har det även varit efterfest i de stora tälten. Även denna dag avslutas med en riktigt häftig slutshow som bara måste ses!

Defqon 1 brukar vanligtvis bestå av hela 14 olika scener där DJ:s från olika genrer spelar. Den största scenen kallas ”Red” och där kommer fokus ligga på hardstyle. Det är även där avslutningsshowen kommer att hållas. ”Black” är scenen med fokus på hardcore. De övriga scenerna har namn som ”Brown”, “White”, “Magneta”, “Grey”, “Blue”, “Purple”, “Orange”, “Silver”, “U.V.”, “Green”, “Gold.Chill” och “Yellow” och alla har sin egen genre. Det är en upplevelse bara att gå runt och höra alla olika musikstilar!

Varje år görs en signaturlåt till festivalen, ett anthem, och detta brukar bli en av årets mest Defqon armbandkända låtar. Du kan höra tidigare års anthem här:
2015
2014
2013
2012

Festivalen har uppemot 65 000 besökare och biljetterna för huvuddagen, lördagen, har de senaste åren sålts slut på under en timme. Festivalbiljetterna kostar mellan 800 – 1100 kr beroende på valutakursen och hur många dagar du önskar att deltaga. Biljetter finns ofta att köpa i andra hand men det rekommenderas inte då det ej kan garanteras att de själva inte använder biljetten eller att den inte säljs i flera omgångar.

Defqon.1 hålls i orten Biddinghuizen som ligger med ett avstånd på ca 7 mil från huvudstaden Amsterdam. Tar du dig själv ner till Nederländerna så är kollektivtrafiken via tåg och buss smidigast. Önskar man ett färdigt paket ordnas flera bussresor från Danmark, Sverige och Norge. De säljs oftast i resepaket där det ingår bussresa tur och retur samt entrebiljett till festivalen. Vill man bo på hotell är det helt klart en möjlighet, men ha i åtanke att det är en bit att ta sig till centrum från festivalområdet.

Skandinaviens största researrangör Coretours är officiell partner med Q-dance. Coretours reser året runt till de flesta större festivaler inom HDM, så som Defqon.1, Qlimax, Dominator, Masters of Hardcore, men även till flera mindre event. Coretours resor utgår från Sverige, Norge och Danmark och har alltid två erfarna reseledare med under hela färden. Här kan man smidigt boka biljett via deras hemsida och sedan hoppa på bussen vid vald upphämtningsplats, ha en riktigt bra förfest innan bussen är framme och lämnar av sina resenärer precis utanför festivalingången. När festivalen sedan är slut, vilket beror på om du väljer tredagarsbiljett eller endagarsbiljett, så väntar bussen på dig för att ta dig och dina medresenärer hela vägen tillbaka till Sverige, Norge eller Danmark.

Mer information kan ni läsa på Q-dance officiella hemsida för Defqon.1.