Campingen

Campingen

Sedan Q-dance introducerade campingen 2011 så har populariteten för deras weekendbiljetter ökat enormt, vilket har medfört att Defqon1-campingen har expanderat varje år i antal besökare. Endagarsbiljetterna har fått lämna utrymme varje år för fler weekendbiljetter.

På campingen finns, förutom alla rejvare och campingtält, även stora tält som innehåller fräscha toaletter och dusch. I matväg finns det en variation från hamburgare och kebab till frukträtter och smoothies. Det finns även kiosker där du kan handla tokens (plastbrickor som är valuta på Defqon1 och ett mini-supermarket där man kan handla mjölk, smör, bröd, juice, öl med mera. Flera barer finns utspridda på området så du kan handla Redbull, öl och annan dryck när som helst på dygnet.

Om du skulle tröttna på festivalmaten så behöver du ej vara orolig. Inne på campingområdet finns en riktig restaurang som serverar rejäla måltider och buffe om du tröttnat på pommes och hamburgare. Det finns även möjlighet att boka bord vilket är perfekt om ni är ett större sällskap som vill unna er en finfin måltid nu när ni ändå är ute och reser 😀

Det som har kommit på senare år och blivit otroligt populärt är reservering av platser för större kompisgäng. Om du reser till Defqon.1 med Coretours kommer du uppleva det i sin bästa form. Här har ni en utsedd plats, ofta i bästa läge nära festivalentrén med närhet till dusch/toalett och matstånd. Det är här man ska hålla till på efterfesten, för stämningen är galen! Det är inte helt fel att smita bort till sitt camp under dagen för att ta en paus i en solstol och bara prata med folket runtomkring. Till campingområdet kan endast de som har köpt weekend-paket komma. Besökare som har köpt regular-biljett får endast hålla till på festivalområdet och missar därför hela camping-atmosfären.

Defqon1-2016-Campare

Friends camp (Coretours camp)

Friends camp introducerades av Q-dance 2015 för att förbättra helhetsupplevelsen för camping vistelsen på Defqon1. Detta är perfekt för dig och dina vänner då ni får tillgång till ett avgränsat område som är reserverat endast för de gästerna i ert sällskap. Detta medför att ni slipper problemen med att få splittrade platser med era tält runt om på campingen då denna ytan är avsedd för det antalet ni angivit i bokningen. Friends camp är dock kostsamt och endast för grupper om 20 till 50 personer.

Coretours har i samarbete med Q-dance ett alldeles eget Friends camp område vilket har plats för upp till 400 personer. Detta medför att det finns gott om plats för ert resesällskap.

Det reserverade området ligger väldigt nära festivalentren. Endast 1 minuts promenad från Coretours camp sen är du inne på festivalområdet bland all fantastisk musik.

Något som är unikt för vårt campingområde är att vi har 230V ström indraget. För dig som besökare innebär detta att du kan ladda din mobiltelefon, högtalare – ja vad som helst och det extremt fort. Powerbanks i all ära men även dessa behöver laddas samt att det ofta är dåligt krut i laddningen. Dessa problem slipper du med vår laddningscentral som finns i mitten av campingen.

Ännu en unik sak med just Coretours camp är att vi har 81-kvadratmeters partytältområde. Detta ligger i centrum av vår camping. Det är vanligtvis här förfesten börjar tillsammans med dina vänner och resten av resenärerna. Vi har även flertalet picknickbord under vårt partyområde vilket skapar en perfekt miljö där du kan prata och festa med likasinnade och kanske det viktigaste – att kunna sitta ner och avnjuta en lunch med ett riktigt bord.

Ibland behöver man ta en paus för mat och eventuellt en dusch ifall du vill ha möjlighet att närma dig en söt rejvare. Vårt område ligger i nära anslutning till både dusch och mat samt även alkohol. För tro det eller ej men det går åt en del öl och drinkar under din vistelse 😀

Coretours camp Defqon1
Midsommardansen 2017

Kartent

Kartent är en ny typ av tält som introducerades av Q-dance i samarbete med Coretours 2016.

Kartentet är tillämpat för 2 personer men för de som är riktigt kära eller vill spara några kronor så kan man sova 3 – 4 personer i dessa tälten. Tälten är gjorda av en speciell typ av wellpap som är vattentålig vilket gör att tältet fungerar bra för de få dagar de används på festivalen.

Kartenten står färdigmonterade och klara när du kommer fram till Coretours camping område vilket gör att du ej behöver montera och demontera det, bara hoppa in och njut efter att en reseledare tilldelat dig ett tält. Efter festivalen kan du lämna tältet utan några skyldigheter att packa ihop det eller slänga det. Q-dance tar hand om hela den processen.

Kartent är ett extra tillval som du kan välja i samband med din bokning på produktsidan eller när du checkar ut i kassan.

Kartent

Låna tält

Ifall du reser med Coretours så finns även möjligheten att låna tält av Coretours. Du slipper alltså allt jobb med att släpa med dig ett tält till bussen och från bussen efter festivalen. Dessutom sparar du en rejäl slant på att ej köpa ett nytt tält som du kanske bara tänker använda en gång.

Du kan boka ett tält på Coretours hemsida inför varje Defqon.1 resa. Du hämtar därefter ut tältet när vi når fram till bussparkeringen som ligger precis i anslutning till festivalen.

Efter att festivalen är slut så måste du lämna tillbaka tältet igen på bussparkeringen där en reseledare bockar av att du lämnat tillbaka tältet.

Obs! Notera att du måste ha bokat ett Defqon.1 resepaket via Coretours för att ha denna möjligheten.

Låna tält till Defqon

Bilder från campingen

Koppla av vid picknickborden eller förfesta med dina vänner i vårt partytältområde.

Defqon1 2014 - Campingområdet

Varje år anordnar vi midsommardans efter att tälten är uppsatta.

Defqon.1 2016 Midsommardans
Defqon1 - Kartbild över Coretours camp

Coretours camp ligger knappt 100m från festivalentren.
Kan det bli bättre? 😀

Helt underbara reseledare, sjukt roliga medresenärer och ultimata destinationer,  första men långt ifrån sista gången jag åkte med er! Tusen tummar upp 

Stephanie

Helt underbara resor, iaf de resor jag har varit på. Båda gångerna har det varit otroligt härliga reseledare. Kommer resa med Coretours igen. Glöm inte alla härliga människor man möter på dessa resor, det är nästan bättre än festerna 

Daniel