Premiumdeck Defqon1

Sedan ett antal år tillbaka så kan man köpa Premiumbiljett till Defqon.1.

Jag tänkte nu ge er en inblick av hur det var att ha premiumbiljett på Defqon.1 2019. Om du är mer intresserad att specifikt veta vad premiumbiljett innebär så kan du läsa Coretours artikel.

Bra utsikt

I min mening får man allra mest ut av en premiumbiljett om man tänkt hänga mycket på RED-stage. RED är mainstage på Defqon.1 vilket alltså är den största scenen. Det som främst spelas här är hardstyle, rawstyle och eventuellt en gnutta hardcore och frenchcore.

Premiumdäcket på mainstage är alltså väldigt lyxigt. Däcket är byggt som en extra platform några meter upp i luftan. Detta medför att man får en väldigt bra utsikt över hela mainstage gentemot att stå på vanliga golvet.

Utsikt över mainstage på Defqon.1

Dekorerad läktare

Premiumläktaren är inredd för att ge en speciell VIP / Premiumkänsla. Gentemot vanliga dansgolvet så finns här bland annat barbord att stå vid. Även om det är en liten detalj så är den oerhört viktig. Att kunna ställa ölen eller groggen och så och snacka lite emellan allt dansande är väldigt trevligt.

Läktaren hyser även lite trevliga växter och inredning för att ge den där lilla extra premiumkänslan.

Premiumläktaren på mainstage på Defqon1

Chillhörna

Ibland kan det vara skönt att få sitta ner och vila lite i mellan varven. Vissa upplagor av Defqon.1 så har sittplatser och soffor funnits att tillgå på läktaren. Detta är dock något som kan variera från år till år då Q-dance gillar att pröva olika utformningar och designer.

Sittplatser VIP läktaren Defqon1

Trevliga barer

Ifall det är något man verkligen uppskattar med premium så är det barerna. Jämfört med barerna på vanliga dansgolvet där köerna alltid är långa och trånga så är köerna i VIP:en nästan obefintliga. Givetvis varierar detta under dagarnas gång beroende på vilken dj det är som spelar. Är det till exempel Headhunterz, Sefa eller Wasted Penguinz så får man vara beredd på att köerna är något längre här.

Utbudet av alkohol är också något bättre här. Även som vi ej snackar ett helt Systembolag så har man lite fler valmöjligheter när det kommer till drinkar och vin. Det är även möjligt att köpa en hel vinflaska här och korka upp för de som vill steka lite extra.

VIP och Premiumbar Defqon1

Toaletter

Bakom själva premiumdäcket (via en trappa ner) så finns det toaletter endast avsedda för de med premiumbiljett. Dessa toaletterna är väldigt fräscha för att vara så kallade bajamajor. De städas mer regelbundet av städpersonal gentemot festivaltoaletterna ute på fältet. Bara detta i sig är värt premium… du vet säkert själv hur de vanliga toaletterna brukar se ut på ett event eller festival.

Fördelen med att det är bakom premiumdäcket är att man också slipper gå 5-10 min för att nå toaletterna från mainstage. Här är trappan precis bakom vilket gör att det endast tar 1 minut att nå toaletterna och övriga faciliteter för hygien.

Tokensmaskiner

Ni som har rejvat tidigare i Nederländerna vet vad tokens är. Om du ej vet så kan du läsa Coretours artikel om tokens och sedan titta tillbaka här.

Du behöver aldrig lämna premiumdäck för att fylla på med tokens om det är så att du handlat upp dem i baren. På samma golv som barerna finns tokensmaskiner i hörnorna så att du kan fylla på din wallet. Du behöver alltså ej lämna scenen och gå i 5-10min för att nå en tokens maskin och köa utan de automaterna finns på plats här.

Snabb entré

Det är alltid någon form av kontroll / visitation när man ska in på festivalområdet från campingen. I vissa fall är köerna obefintliga medans de vid andra tillfällen är gigantiska. Med premiumarmband så kom vi in mycket snabbare än de med vanlig biljett då det finns en premiumentré.

Hur är det med övriga scener?

Ifall vi har 2019 upplaga av Defqon.1 i minnet så fanns det så kallade premiumdäck även på BLUE och BLACK scenen. Faciliteterna här är ej alls i samma nivå som med mainstage. Dock finns det fortfarande flera fördelar. Om du ej har koll på vilken musikstil som spelas på de olika scenerna så kan du läsa vår artikel om färgernas betydelse.

Däcken är givetvis mindre då scenerna är mindre. Men det finns fortfarande VIP-bar och VIP-toaletter samt att du kommer upp en bit så du får bra utsikt av scenerna och även (i de flesta fall) mindre trängsel än på övriga dansgolvet. Även barbord finns utplacerade.

Hur får jag tag i premiumbiljetter?

Om du bokar resa med Coretours så erbjuder de premiumuppgradering i samband med att du bokat din resa.