Tiden var inne, vi var framme! Det var en av mina absolut fetaste upplevelser i mitt liv, som jag hade hypat! Jag hade bara föreställt mig hur mycket folk det vara men herregud, så mycket människor. Ett vimmel av människor som skulle hitta sin plats spred sig. Alla var där för samma sak. Musik, gemenskap och frihet. Musiken mullrade dovt i bakgrunden från festivalen medans jag slog upp mitt tält i campet bredvid mina nya vänner. Friheten att vara sig själv, släppa alla hämningar för att köra fullt ut. Nu gäller det, nu var det dags, nu var det igång.

Jag vet knappt hur jag kan beskriva känslorna jag upplevde under den helgen. Alla nya människor jag lärt känna. Alla nya ansikten som kommer lysa genom mina minnen tills jag är gammal och skrumpen. Nej vet ni vad, jag ska köra på även då. Den känslan av frihetsfylld eufori som jag upplever där är något som mina framtida äldrevårdare kommer få kämpa för att hålla mig borta ifrån. Jag kommer stå där på Black med min rullator och dansa som om det vore min sista helg på denna jord.

Jag ser inte min första festival som bara en resa utan också som en personlig resa. Jag gick från att vara nervös bland en massa främlingar i väntan på bussen till att ha skaffat mig minnen och vänner för livet. Vänner som jag många gånger därefter delat liknande upplevelser med under mina år som aktiv festivalbesökare.

Ibland när jag funderar över vad jag har tagit med mig från denna helgen så fastnar jag lite i tankarna. Jag tänker på Defqons saturday End Show, där lördagen blir summerad i en  magisk fyrverkerishow. Jag tänker på träningsvärken efter 3 dagars intensivt dansande. Jag tänker på Coretours Campet, där det bundits mängder av nya band.

Tänk att det enda hindret jag såg innan jag åkte, var att jag tyckte det var dyrt. Jag tror jag betalade runt 3000 för resan ner, hem och biljetten in. Nu när jag tittar tillbaka så kan jag inte annat än att säga två ord. Värt det. De minnena som jag har skapat varje sommar sedan 2015, är jag villig att betala betydligt mycket mer än så för. Värt det.

Kommer jag åka igen? Jajamän. Ses där 2019!