Vad är Hardstyle

En beskrivning av Hardstyle

Varje hardstyle-fan kommer att känna igen detta. Oavsett om du sitter bakom datorn eller fester på en stor festival, så snart du hör det spåret, stänger du dina ögon och känner att skakningarna rinner ner i ryggen. En känsla av ren eufori stiger inifrån så fort spåret byggs upp och exploderar till ett massivt klimax, fyllt med hypnotiserande melodier och hårda kickar.

Musiken kan ta dig tillbaka till det speciella ögonblicket och låter dig återuppleva det. Kärleken till musiken kan vara svår att förstå för vissa.

Hardstyle är en del av den elektroniska dansmusikfamiljen. Musikstilen jämförs med EDM visar på en perfekt genre personlighet. Medelhastigheten ligger på runt 150 slag per minut, vilket är exakt mellan housens tempo (128) och hardcore (170). Tillsammans med de upplyftande melodierna, pounding kick och grova beats, görs musiken till en tillgänglig genre för dansentusiaster som föredrar ordet hårt eller som letar efter något nytt.

Genren försöker undvika indelningar, men vi kan tydligt skilja olika stilar. Artister väljer ofta att fokusera på en viss stil, men det händer också att de experimenterar. Det leder ofta till uppfriskande produktioner och shower som i sin tur kan leda till nya utvecklingar inom genren. De mest populära stilarna är Euphoric, Raw, Early och Nu-Style Hardstyle

Euphoric Hardstyle

Denna stil använder många melodier, glada prov och de flesta gånger, lätt att komma ihåg texter. Detta säkerställer att hela publiken kan sjunga med när spåren spelas på festivaler.

Artisterna fokuserar på spårets övergripande vibe, med eufori som kärnämne. Men det betyder inte att euforisk är svårt, annars skulle det inte vara svårt. Denna stil är den mest tillgängliga formen. Populära artister som arbetar inom denna stil är Wildstylez, Noise Controllers, Frontliner och Brennan Heart. Lyssna på ett urval nedan.