Defqon1 Lineup

För många är en ”bra” lineup viktigt för att det ska vara intressant att åka till en festival. Defqon.1 som är världens största HDM (Hard Dance Music) festival hyser givetvis en gigantisk Hardstyle, Rawstyle och Hardcore lineup varje år. Med omkring 14 scener på Defqo.1 (varierar från år till år) så kan du själv tänka dig hur många artister som spelar ifall varje set är ca 1h och festivalen håller på i 3 dagar.

När presenteras Defqon.1 lineup?

Vanligtvis så publiceras den efter våren och därmed efter biljettsläppet som brukar ske i Februari eller Mars. Du som festivalbesökare behöver aldrig vara orolig för att den skulle vara dåliga artister som spelar då oddsen för det är minimalt då uppemot 200 artister spelar under dessa dagar. Med andra ord kan du i lugn och ro boka ett resepaket eller köpa biljett utan att behöva vara orolig för att line-upen skulle vara värdelös.

Q-dance har givetvis bra koll på vilka artister som är efterfrågade och aktiva inför varje upplaga. Faktum är att Q-dance faktiskt ägar varumärket ”Hardstyle”. Detta registrerade de i samband med bildningen av bolaget runt år 2000.

De största artisterna brukar spela på lördagen och söndagen. Artister som Headhunterz, The Prohet, Technoboy, Ran-D, Angerfist, Miss K8, Wasted Penguinz, Da Tweekaz, Dr Peacock med flera har spekat på Defqon.1 åtaliga gånger under årens lopp.

Var kan jag få en bra överblick över lineup:en?

Vi kan rekommendera att du besöker Partyflock. Partyflock är en holländsk sida som sammanställer de flesta event och festivaler som anordnas i Nederländerna. De erbjuder en väldigt lätt överskådlig blick av vilka artister som spelar och är ofta mycket bättre att överblicka på än arrangörernas festivalhemsidor där de försöker göra en häftig layout men som kanske tyvärr är den mest optimala ifall man vill få en simpel tabell med vilka som spelar.

Andra fördelar med Partyflock är att även kan klicka in på respektive artists profil och se vart de har spelat men även var de kommer att spela i framtiden. Detta är kanon ifall man är intresserad av att se på vilka framtida event man kan se sin favorit artist.

Var hittar jag timetable för när artisterna spelar?

Arrangörerna brukar hålla inne på timetable till allt från samma vecka som eventet eller festivalen äger rum till några veckor innan. Givetvis skiljer det sig mellan festival och arrangör vilket upplägg de har och det kan förändras från år till år.

Line-up

Fredag

Blue
MC: Villain
2Black
AniMe Italy

Lördag

Red
Live: DV8
Coone Belgium
2Blue
Live: Hard Driver
Delete Australia
Malice Italy
Regain Poland
Zatox Italy
MC: Livid
3Black
I:gor Poland
MC: Alee
4UV
MC: DL
5Magenta
MC: Ruffian
6Indigo
Rooler Italy
MC: Focus
7Yellow
BillX France
MC: No-iD
8Gold
Dune Germany
9Silver
Penta Belgium
10Purple
MC: Dash

Söndag

Red
Show: Eindshow
2Blue
MC: Nolz
3Black
4UV
Live: DV8
Live: Mashup Jack
MANDY Belgium
MC: Chucky Belgium
5Magenta
MC: DL
6Indigo
Live: Typhoon
Caine Scotland
MC: Livid
7Yellow
DRS Belgium
MC: RG
8Gold
9Silver
10Purple
MC: LePrince