8 anledningar varför du kommer att älska Defqon1

Är ditt intresse för hardstyle och hardcore stort? Älskar du att träffa nytt folk? Älskar du att umgås med festivalbesökare som är riktigt dedikerade? Då är det Defqon.1 Weekend Festival du ska besöka.

Defqon.1 arrangerades första gången 2003. Sedan dess har det nu gått över 16år och festivalen har förändrats enormt sedan starten. Fram till 2010 var Defqon.1 en endagarsfestival och anordnades på en strand som heter Almere. Från 2011 så flyttade Q-dance festivalen till BIddinghuizen för att göra det möjligt att erbjuda camping. Antalet festivaldagar utökades därmed från 1 till 3 dagar.

Festivalen säljer slut varje år så vill du vara säker på att få biljett >> förregistrera dig << då så du får förtur till biljettsläppet.

1. De flesta hårdare musikstilarna finns representerade

Många åker till Defqon.1 för att det spelas hardstyle. Men med 14 scener i snitt så är utbudet enormt och det spelas alltså ej enbart hardstyle Här får kan du upptäcka ett flertal andra stilar och lyssna på dem spelandes från ”riktiga” högtalare.

För dig som hört talas om Frenchcore och SEFA så finns det en scen som enbart är dedikerad till det och Terrorcore. Scenen du ska lägga på minnet är YELLOW.

Vill du höra hur hardstylen lät förut? Besök då Early Hardstyle scenen och åt tillbaka i tiden och lyssna på hur allt började.

Vill du höra på hårdare hardstyle eller höra den genre som hardstyle originerats ifrån? Vill du höra rawstyle ska du besöka BLUE eller PURPLE. Vill du lyssna på hardcore så är det BLACK du ska ge ett besök. Vill du även vara med om hur all hardcore började så är det GOLD scenen du ska besöka.

2. Scendesignen

Mainstage är alltid magiskt stor och fantastiskt designad. Men faktum är, ifall du ej tänkt på det, att festivalen fokuserar på ”recycle”. Många av scendelarna är alltså byggda av skrot och saker som slängts som tex tunnor osv. Q-dance lyckas ändå få en fantastisk touch på hela festivalen även om det finns festivaler som tex Tomorrowland och Intents Festival som utmärker sig med scendesignen mer.

För många ska ett rave vara lite smutsigt och gammalt för att skapa en underground känsla.

Defqon1 Mainstage

3. Den mysiga campingen

Tro det eller ej. Men många festivalbesökare spenderar största delen av sin vistelse på campingen. Hur kan det komma sig? Antagligen beror det på den fantastiska stämningen som uppstår samt gemenskapen. På tex Coretours camping så finns det högtalare, picknickbord, partytält, el och aktiviteter som midsommardans som bidrar till att många fastnar här och det blir en längre vistelse än man tänkt sig. Förfesten kan lätt bli efterfest här.

Defqon1 Vänner

4. Den enorma Line up:en

Defqon.1 hyser en enorm line up med ca 200 artister. Det är en ganska makaber siffra. Man önskar ibland att man kunde kopiera sig själv men då denna artikeln skrivs så är det ej möjligt.

Alla de största artisterna inom hardstyle och hardcore har spelat här. Headhunterz, Technoboy, Angerfist, Partyraiser, SEFA, The Prophet, Wildstylez, MYST, Brennan Heart, Freaquencerz, Radical Redemption… Ja vi kan fortsätta i all oändlighet. En sak du ej behöver vara orolig för är att line up:en ska vara dålig på festivalen. Här finns garanterat något att se för alla under alla festivaltimmarna.

5. Publikens dedikation

Som tidigare nämnt så är det en enorm dedikerad skara som besöker festivalen. Defqon.1 hyser ca 65 000 deltagare och är världens största HDM festival. Med en så stor publik så kanske du själv kan förutspå vilket tryck det blir när man dansar och sjunger med till musiken. Besökarna går verkligen all in.

6. Träffa nya vänner

Bor du i Sverige så är scenen relativt liten och det kan vara svårt att hitta likasinnade. I Nederländerna är det dock ingen brist på folk med samma intresse och dedikation som dig. Dessutom samlas över 700 svenskar här varje år så sannolikheten att du finner en vän för livet som du även kan umgås väl hemma i Sverige med är stor.

Vissa finner även kärleken här. Coretours har haft ett flertal resenärer som funnit varandra här och vissa har genom åren kommit så långt så att de förlovat sig och skaffat barn. Kanske hittar även du din livspartner här?

Defqon1 Midsommardans

7. Lyssna till din favoritmusik från riktiga högtalare

Många som dissar hardstyle hemma har aldrig hört hårdare musik på ett riktigt högtalarsystem. När högtalarsystemet är stort, rätt inställt och spelar högt så börjar även denna skara förstå charmen med hardstyle och andra hårdare musikstilar. Det går helt enkelt inte att sitta still! Bland blir så medryckt med den rejäla basen och de härliga melodierna att det är i princip omöjligt att sitta ner när du är inne på festivalområdet.

8. En fantastisk bussresa

Åker du med Coretours så kommer du förstå att även resorna dit är en del av hela upplevelsen. På bussen träffar du likasinnade från Sverige och resten av Skandinavien. Här är det förfest så ni lär känna varandra. Givetvis är det sovtimmar med. Bussen stannar även och gränshandlar i Tyskland så du kan fylla på ditt lager med alkohol inför festivalen. Coretours erbjuder även lånetält och har ett reserverat område på campingen nära entrén. På det området finns det partytält, picknickbord, el och massa andra aktiviter som gör hela din festivalupplevlse fantastisk.

Ibland har vi till och med spelningar längs raststoppen i Tyskland. 2018 spelade Degos & Re-Done som du säkert känner till om du älskar rawstyle.

Defqon1 Degos and Re-done