Defqon1 2019 3-dagars eller 4-dagars

Uppdaterat 21 Februari 2019
Defqon.1 Weekend Festival 2019 kommer att vara 3 dagar. Tidsramen för Q-dance och myndigheterna var för kort men 2021 kommer det förhoppningsvis att lösa sig.

Det finns ännu inget svar om Defqon.1 2019 är 3-dagars eller 4-dagars. Q-dance har varit kryptiska och endast skrivet ”last weekend of June” i sina inlägg och marknadsföring. Troligtvis har detta att göra med att inga tillstånd från myndigheter är klara ännu vilket gör att man ej kan gå ut med ett fast datum.

Varför 4-dagars?

Troligtvis vill Q-dance utöka konceptet ännu mer. 4-dagars festivaler är ej så vanliga i Nederländerna inom HDM-scenen. Däremot finns det flera utländska festivaler som Ozora och Boom som varar mer än 3-dagar. Tomorrowland har sedan länge haft 4-dagar (marknadsförs med 3-dagars då festivalen på campingen på Torsdagen ej räknas med) så det är beprövat även inom EDM-scenen.

Vad kan vi då förvänta oss av en fjärdedag? Troligtivs kommer det bli lite som Tomorrowlands koncept att man ska hinna landa och ta det lugnt på Torsdagen efter allt resande. De som åkt vet att resan tar tid, sedan ska tält o diverse upp, sedan ska man gå rakt ut och förfesta. Med en extra dag blir troligtvis stressen mindre och Q-dance kan köra en heldag på Fredagen när man är utvilad.

Är det inte tungt med 4-dagar?

Både ja och nej, allt beror på hur du sköter festandet. Vi skulle istället vilja säga att det kommer bli lugnare och mindre stress som det annars blir när man anländer på Fredagen. Fler festivaldagar gör att stressen för att uppleva allt kommer att minska och dessutom kommer du få dig en godnattsömn innan Fredagen.

Tänk att kunna anlända och resa sitt tält eller checka in i ett annat boende utan stress. Varje år är det alltid enorm stress då 85 000 personer ska in samtidigt på Fredagen. Troligtvis kommer detta nu att fördelas ut jämnare med fler Holländare som anländer på Fredagen medans längre resande människor som vi Skandinavier kommer att anlända på Torsdagen.

Ifall du vill veta mer om Defqon.1 så kan du läsa mer i vår FAQ.

Hur säkrar jag biljett?

Åker du med Coretours så är du garanterad biljett och resa ifall du bokar i tid. Coretours har varit officiell partner med Q-dance i många är och 2018 så reste hela 440 personer från Skandinavien med dem. Förregistrera dig så får du förtur till biljettsläppet.