Defqon1 Hardcore BLACK

Efter 2014 upplaga av Defqon.1 så gjordes förändringar av festvalen. Varje år sker givetvis uppdateringar av festivalområdet men 2015 blev annorlunda för Hardcoreentusasterna. BLACK aka Hardcorescenen flyttades in i tält istället för att ara en utomhusscen. Dock ska det påpekas att det endast gäller söndagen av Defqon.1.

Hur blev reaktionerna?

Som alltid när förändringar sker så förblir åsikterna delade. Som skribent kan jag ge en subjektiv bild av deta hela. I min värld var det en rejäl nedgradering. Min favoritupplaga av Defqon.1 är otvivelaktigt 2014. Det året var magiskt, dels för att BLACK var utomhus men även för att detta var första och sista gången Q-dancei princip hade efterfest både fredag, lördag och söndag. Och inte nog med att de var efterfest för det pågick till 07:00 på morgonen respektive dag.

Nåja, de rosafilterglasögonen kanske påverkar något. Men för att återgå till BLACK så var även ljudvolym detta året magisk bra, varken för hög eller för låg. Storleken på scenområdet var även perfekt så det fanns alltid utrymme för att dansa eller hakka.

Varför kommer BLACK tillbaka utomhus?

Det är troligtvis en blandning av faktorer. Men Q-dance har säkerligen fått en del påtryckningar genom åren att BLACK-cenen återigen ska vara utomhus. Dessutom måste man bepröva om koncept efter ett visst antal år för att se hur förändringen ter sig. Det är därför Defqon.1 område aldrig ser exakt ut varje år. Förändringar behövs för att kunna mäta och sedan optimera det så att det blir så bra för besökarna som möjligt men även kostnadseffektivt.

När får vi se BLACK 3-dagar utomhus?

Lyckas BLACK få en extremt stor uppvaktning på Söndagen så lär detta givetvis påverka framtidabeslut i positiv riktning. Alla Weekend Warriors krigare som brinner för Hardcore musik och allt vad det innebär bör alltså ta sig i kragen!

PS: Ni hittar mig längst bak hakkande 😉