Hur lang ledighet ska jag ta for Defqon.1?

Miljardkronorsfrågan: Hur lång ledighet ska jag ta för Defqon.1? Denna fråga får vi nästan dagligen. Defqon.1 arrangeras som ni flesta vet i juni varje år den tredje- eller fjärdehelgen. För många innebär detta att man behöver ta en tidigare semester medans det ställer till det lite extra för sommarjobbare.

Hur lång ledighet beror helt på hur långt ifrån du bor upphämtningsplatserna i Sverige. En person som ska hoppa av i Malmö har givetvis kortare restid än en som ska hoppa av i Stockholm.

Vilka datum är festivalen?

För 2020 så arrangeras Defqon.1 Weekend Festival på Fredagen, Lördagen och Söndagen den 26 – 28 juni.

Vilka datum ska jag ansöka om ledighet?

Förutom Defqon.1:s evenemangsdagar så behöver du ta ledigt för resan dit samt deetoxen som behövs därefter. Varje år leker flertalet människor världsmästare och tror att de ska kunna jobba dagen efter de kommer hem från Defqon.1 eller till och med samma dag ifall de anländer tillbaka med bussen på morgonen.

För dig och din arbetsgivaresskull så rekommenderar vi att du tar dig i kragen och har lite självinsikt. Det vill säga att du ej är en världsmästare efter tre dagars rejvande på Defqon.1 😉

Bussresan startar för de första resenärerna i Stockholm på förmiddagen torsdagen 25 Juni. Hemresan däremot påbörjas under förmiddagen på måndagen den 1 juli och gäller för alla bussar. Beroende på var du ska hoppa av så kommer du hem sen kväll 29 juni eller tidig morgon 30 juni. Vi rekommenderar att du även tar ledigt den 1 & 2 juli för att återhämta dig.

Behöver jag verkligen ta ledigt så länge?

Ovanstående är baserat på snart 10-års erfarenhet av rejvande. Vi har sett så många festivalbesökare som tror de är odödliga och att det bara kommer bli en drink på lördagskvällen. Du behöver vila efter en festival annars kommer du troligtvis att bli sjuk. Och vid sjukdom så vet både du och jag att ersättningen är betydligt lägre än att jobba.

Är det värt att bli så här sleten efter Defqon.1?

Givetvis! Defqon.1 är en magisk festival. Läs vår artikel om 8 anledningar till varför du kommer att älska Defqon.1 så förstår du varför du måste åka.